Nieuws

Interactieve muziektheatervoorstelling I HATE MUSIC op Melick Musiceert Muziekmiddag op woensdagmiddag 26 juni 2019

 
 
Na de muziekweken in de Melickse BredeSchool De Achtbaan en het geweldige slotconcert op 17 mei organiseren de samenwerkende Melickse muziekverenigingen een heel bijzondere Muziekmiddag op woensdagmiddag 26 juni van 14.00 tot 16.30 uur in 't Aad Raodhoes. 
 
De muziekverenigingen nodigen (groot)ouders uit om samen met hun (klein)kinderen uit de schoolgroepen 3, 4, 5 en 6 te komen kijken en luisteren naar de interactieve muziektheatervoorstelling I HATE MUSIC. Daarnaast is het mogelijk deel te nemen aan een samba percussion workshop en zelf te spelen op heel veel verschillende blaasinstrumenten en slagwerk onder begeleiding van professionele muziekdocenten.  Een leuke muzikale middag met een drankje en wat lekkers.  
 
Ondanks de titel I HATE MUSIC hopen de muziekverenigingen dat kinderen via het project Melick Musiceert muzikale inspiratie krijgen en zelf actief worden en muziek gaan maken. En dan natuurlijk bij voorkeur als blazer of slagwerker in de Melickse harmonie, fluit & trommelkorps of schutterij.
 
De wereld van het kind is er een van ontdekken en bevragen. Hoe zit de wereld in elkaar en waarom? In hun eigen woorden beginnen kinderen zich de grote vragen te stellen die ons al millennia bezighouden. Waar komen we vandaan? Hoe werkt het heelal? Waarom doe ik wat ik doe?
 
I HATE MUSIC  is: Denken, dromen en alle vragen stellen die je wilt in een zeer interactieve kinder-opera speciaal voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar. Alles draait om Barbara, een meisje dat op zoek gaat naar iemand die alles weet. Maar hoe kom je er achter of iemand alles weet? Gewoon, door te vragen. Heel veel te vragen... Maar als Barbara vijf keer ‘waarom?’ heeft gevraagd, blijken de meeste mensen anders te reageren dan ze had verwacht.Denk, droom en vraag mee met Barbara op de beeldende muziek van Ives, Milhaud, Ravel en Bernstein. Volgens kenners van de voorstelling is het een muzikaal pareltje en getuigt het van een groot inzicht in de kinderpsyche. Grillig en humoristisch schetst Opera Compact vijf kleine gedachten-kronkels waar grote levensvragen haast ongemerkt de revue passeren.
 
Vanwege de voorbereidingen op deze muzikale middag is het belangrijk  om tijdig vooraf in te schrijven via www.MuziekMiddagMelick.nl. Voor al uw vragen over de Muziekmiddag en de muzieklessen van de Melickse muziekverenigingen kunt u ook mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kijk ook eens opwww.MelickMusiceert.nl voor meer achtergronden, foto's en video's.
 

Melick Musiceert is een samenwerkingsverband tussen fluit & trommelkorps Sint Andreas, harmonie Concordia, schutterij-broederschap Sint Andreas en de stichting Bevordering Koorzang Roerdalen . Het
project wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Roerdalen, de Provincie Limburg, DOOR! masterplan muziekonderwijs Limburg en het Fonds voor Cultuurparticipatie. 

Afdrukken E-mailadres

Benefietconcert Muziek uit het Hart levert ruim 25 mille op


Hartverwarmend mooie opbrengst Benefietconcert met Harmonie Concordia Melick en gastartiesten

In dit muzikaal project werd de kracht van onze mooie muziekvereniging weer eens neergezet. Te beginnen met een enorm omvangrijk en breed muzikaal programma met gastartiesten uitstekend neergezet door onze muzikanten o.l.v. onze dirigent Martijn Pepels. De uitstekende bestuurlijke organisatie en niet te vergeten de bijna uitverkochte zaal vol enthousiast publiek en hartverwamende reacties op het muzikale programma. En niet te vergeten de geweldige opbrengst voor het goede doel.  Een bijzonder dankjewel aan de dames José Adams,  Carla Giesbers en Fianne Wenteler voor de zelfgebakken vlaaien en Lei Schmitz voor het organiseren van de gesponsorde vlaaien van diverse bakkers.

Op zondagmiddag 7 april jl. vond in Theaterhotel De Oranjerie te Roermond de tweede editie van ‘Muziek uit het Hart’ plaats. Onder leiding van dirigent Martijn Pepels hebben rasartiesten als Suzan Seegers, Gé Titulaer, Carla Maffioletti (sopraan), Jack Vinders, Thei en Marij, Radomir Vasiljevic, Enzo Kok, Martin Hurkens en het Koninklijk Roermonds Mannenkoor samen met Harmonie Concordia uit Melick voor een muzikale topmiddag gezorgd. De presentatie was in handen van Fabienne Nijsten.

Door de verkoop van VIP-arrangementen, reguliere kaarten, donaties en lotenverkoop werd een bedrag bij elkaar gebracht van € 25.336,00. Er wordt verwacht dat dit bedrag nog hoger uit zal vallen door donaties die nog komen. De gehele opbrengst van dit concert gaat naar onderzoek in het Maastricht UMC+ - én de Limburgse partnerziekenhuizen - naar het voorkomen en behandelen van plotse hartstilstand en reanimatieonderwijs. 

Bekijk hier de foto's van het benefietconcert.

 

 

 

Afdrukken E-mailadres

Jeugdharmonie in-the-picture op Eurofestival Op zaterdag 6 april schitterde onze jeugdharmonie op het podium van het Eurofestival in Heel met filmmuziek onder de noemer At the Movies, het thema van dit jaarlijks drukbezochte festival voor jeugdorkesten.
Voor onze jeugdige muzikanten, geholpen door enkele al iets minder jonge muzikanten was dit "concours" toch wel spannend. De sfeer zat er echter goed in op deze zonnige lentedag zo bleek tijdens het inspelen en afstemmen. Het concert werd aangekondigd door de eigen presentatoren Tessa, Femke en Loek en natuurlijk stond het orkest onder leiding van onze eigen Joep Schrader. We speelden het verplichte werk Fall of Atlantis en de zelf gekozen werken Marvel Universe en Gueardians of the Galaxy. 

Als special guest nam onze jeugdharmonie onze jeugdige muzikale zangteresEvy Heckman mee naar Heel en zij zong mee in één van de vrij gekozen werken. Supertrots zijn we op deze samenwerking in ons eigen muzikale Melick.
De jury in de personen van Bjorn Bus en Jos van de Braak waardeerden ons optreden met het predikaat GOED en gave extra complimenten voor de middengroep instrumenten, een zeer opvallende eigenschap van ons orkest ten opzichte van andere orkesten.

Bekijk hier een impressie van deze dag.

 

Afdrukken E-mailadres

Primeur: Podium Concordia

Buiten was het mooi zonnig weer, in Venlo werd de Venloop gehouden, in Amsterdam speelde Ajax tegen PSV en in Bahrein reed Max Verstappen zijn Grand Prix. Maar in Melick hadden we een primeur: Op zondagmiddag 31 maart 2019 was de eerste editie van Podium Concordia. Veel mensen kwamen naar 't Aad Raodhoes om te kijken naar Concordia's jeugdige muzikanten en te genieten van prachtige muziek! De leerlingen zorgden voor een leuke middag met vele hartverwarmende momenten. En de juryleden Martijn Pepels en Max Schrader waren heel positief over alle optredens! Marie- Jeanne presenteerde het geheel op leuke wijze. Veel dank aan alle muzikanten, hun begeleiders, het publiek en de organisatie!

 

Bekijk hier de foto's van Podium Concordia.

Afdrukken E-mailadres