Roerdaltoernooi Melick

Gepubliceerd op 18 november 2023 om 18:13

De Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) organiseert jaarlijks solistenconcoursen voor solisten en ensembles. Jonge muzikanten kunnen podiumervaring opdoen. Meer ervaren deelnemers kunnen zich verder ontwikkelen als muzikant. Ze worden daarbij gejureerd door een deskundige jury. Deze solistenconcoursen onder auspiciën van de LBM worden georganiseerd volgens de landelijke richtlijnen. De winnaars van deze solistenconcoursen worden uitgenodigd om deel te nemen aan De Finale Jonge Solisten.

Het Roerdaltoernooi wordt georganiseerd door harmonie Concordia uit Melick en vindt plaats op zondag 17 maart 2024 in ’t Aad Raodhoes te Melick. Voor onze vereniging is het de eerste maal dat we een LBM solistencours organiseren. Voor harmonie Concordia is het belangrijk om muzikanten, die het lef hebben om op een podium te gaan staan, een gelegenheid hiervoor te bieden.

Het Roerdaltoernooi is overigens het eerste solistenconcours in de reeks LBM-solistenconcoursen.

De organisatie van het Roerdaltoernooi hoopt heel veel solisten te verwelkomen maar wil zich zeker ook richten op ensembles. Om jeugdige muzikanten te stimuleren tot deelname kan het spelen in een ensemble voor een veilige setting zorgen. Oudere, ervaren muzikanten in combinatie met jeugdige muzikanten kunnen samen werken aan een optreden. Binnen een vereniging zorgt dit voor verbinding, muziekplezier en voor kwaliteit. Ensembles met dezelfde instrumenten, maar zeker ook met verschillende instrumenten kunnen van deze dag een muzikale verrassing maken. Het zou helemaal prachtig zijn als er ensembles optreden met muzikanten uit verschillende verenigingen.

Via www.solistenconcoursen.nl kunt u meteen aanmelden voor één of voor meer solistenconcoursen tegelijk. Dit kan door een eenmalige invoer van de gegevens van de solist en/of ensemble en de uit te voeren solo en direct online betalen. Het inschrijfportaal wordt in de maand december open gezet.