Slagwerkers vallen in de prijzen in Sint Joost

Gepubliceerd op 6 februari 2023 om 20:11

Een groot aantal slagwerkers van onze slagwerkgroep zijn in Sint Joost in de prijzen gevallen tijdens de solistenwedstrijd van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen. Het septet Damien Collin, Yannick Doemges, Tessa Evers, Jur Heusschen, Stijn Ramakers, Yuri Smeets en Stef Wolters behaalde met 88 punten de hoogste score van alle deelnemers in de derde divisie. Hun uitvoering van het speciaal voor hen door Henk Martens geschreven werk Feel the Rhythm voor slagwerk en mallets werd door jurylid Rob Janssen beloond met 88 (van de 100) punten.

Pianobegeleiding

Opvallend was het optreden van Yuri Smeets. Hij voerde het werk Raggedy Ragtime Rags van L. Napie voor solist op xylofoon uit met pianobegeleiding. Iets wat bij solistenconcoursen voor blazers gebruikelijk is, maar in de slagwerkwereld zelden voorkomt. Met begeleiding van Jolanda Wolters haalde Yuri in de vierde divisie 88 punten.

 

De uitslagen van de overige Concordia-leden:
Jeugddivisie:
Mick Heusschen (drumset) 82 pnt; Jur Moors (kleine trom), 83 pnt.
Vijfde divisie: Bram Cox (kleine trom) 84 pnt; Bing Ernst (kleine trom) 86 pnt, Stijn Caris (marimba) 82 pnt; Jur Heusschen (marimba) 87 pnt; Yannick Doemges (pauken) 85 pnt.
Derde divisie: Tessa Evers (marimba) 85 pnt.

Iedereen met 85 punten of meer mag op zondag 19 maart meedoen aan de Limburgse kampioenschappen.  

 

De solisten van Concordia Melick met hun instructeur Frank Evers.

Foto Jos Vervuurt


«   »