Reünieweekend

Gepubliceerd op 21 mei 2024 om 17:07

Gedurende het pinksterdagen hebben we genoten van ons reünieweekend. Op zaterdag 18 mei 2024 was de feestavond van het Concordia reünieweekend met het orkest Anderkovver. Het was leuk om veel oude bekenden terug te zien!

Op zondagmiddag 19 mei 2024 werden in het kader van het reünieweekend van harmonie Concordia twee plekken in Melick bezocht: de schutterij en de Prins Bernhardmolen. Het was reuze gezellig en we zijn onze vrienden van de schutterij en molenaar Bert Bremmers dan ook veel dank verschuldigd voor de moeite die zij genomen hebben! Om 17.00 uur begon het te regenen, toen was gelukkig weer iedereen binnen!

Tijdens het reünieweekend van harmonie Concordia liet ook de jeugdharmonie zich niet onbetuigd. Zij verzorgen een leuk concert voor de aanwezige gasten op zondag in de vroege avond.

Op zondag 19 mei 2024 vond onder grote publieke belangstelling in de kerk te Melick het grote Concordia-reünieconcert plaats. Iedereen die erbij was zal het beamen, het was geweldig! De harmonie o.l.v. Jean-Pierre Cnoops was voor de gelegenheid aangevuld met 25 muzikanten die in het verleden bij Concordia hebben meegespeeld en voor dit ene weekend nog eens kwamen meedoen. Mooie muziek, o.a. een solostuk voor zeven fagotten en een uitvoering door 11 professionals van Concordia die het blazersensemble van Dvorak uitvoerden. Nostalgisch en emotioneel hoogtepunt van de avond was een uitvoering van La Storia onder leiding van Harry Wolters. Het publiek beloonde het orkest met een staande ovatie! Na afloop van het concert werden in 't Aad Raodhoes nog films en foto's uit het Concordiaverleden bekeken.

Het reünieweekend van harmonie Concordia werd op Pinkstermaandag in stijl afgesloten met een formidabel optreden van de Böhmerwaldkapel uit Schinnen, misschien wel Limburgs beste blaaskapel! Thomas mocht op de foto met zijn grote idool Martin Diederen, een geweldige trompetspeler, zanger, bandleider en entertainer. Met dit optreden van de Böhmerwaldkapel werd een punt gezet achter een memorabel reünie-weekend. Dank aan iedereen die zich -op welke manier dan ook- heeft ingezet om het feest te doen slagen!

Onderstaand een impressie van ons reünieweekend. Meer foto's vindt u op onze facebookpagina.