Nieuws

@ the Movies bij Concordia!!

In premiere: @ the Movies bij Concordia!!

Iedereen die wel eens naar de bioscoop gaat of thuis een film kijkt, weet dat geluid onlosmakelijk verbonden is met de beelden op het beeldscherm. Zonder muziek is een film saai en eentonig. Het is vooral de filmmuziek die een scène spannend maakt of extra uitdrukking geeft aan de emoties van een acteur. De jeugdmuzikanten van Harmonie Concordia presenteren daarom een groot filmconcert op zaterdag 26 oktober vanaf 19.00 uur in 't Aad Raodhoes.

Kom luisteren naar de jeugdharmonie, het opstaporkest, de Little drummer boys & girl, leerlingmuzikanten en de jeugddrumband van Concordia. De muzikale optredens worden voorzien van bijpassende beelden uit bioscoopfilms, zoals bijvoorbeeld: Disney, Pirates of the Caribbean, Verschrikkelijke Ikke, Marvel Universe of Jurassic Park. Kinderen, ouders, opa' s en oma' s, familieleden en andere toeschouwers zijn van harte welkom! Iedereen wordt ontvangen op de rode loper en je kunt zelfs met een heus Disneyfiguur op de foto; welke ons komt bezoeken, is nog een verrassing... 
Iedereen mag zich verkleden als Disney- figuur of als echte filmster; er is een Award te winnen voor de mooist verklede ster! Uiteraard is er iets te drinken en lekkers te verkrijgen. De filmkaartjes voor dit concert kosten € 1,00 p.p..

Tot ziens @ the Movies!!

 

 

 

 

Afdrukken E-mailadres

Clubsupport

Heb jij al gestemd op Concordia en de andere Melickse verenigingen voor de Rabobank Clubsupport ? 
Je kunt nog stemmen tot 11 oktober. 
Je mag 2 verenigingen zelfs 2 stemmen (sterren) geven 

 

Afdrukken E-mailadres

Naschoolse muziekles gaat weer beginnenDe zomervakantie is voorbij, het nieuwe schooljaar begint, de unieke kans om ook met je naschoolse muziekles te starten Een goed muzikaal begin start bij een stevige basis.
Of je nu later singer- songwriter wilt worden, bij een muziekvereniging mee wilt blazen of trommelen of het gewoon leuk vindt om muziek te maken! Start nu met de naschoolse basis muziekopleiding en leer in groepsverband o.a. noten lezen en samen spelen. Muziekles op de basisschool geeft kinderen aantoonbaar het goede fundament bij hun persoonlijke ontwikkeling.
Ons dorp en maatschappij zullen ervan profiteren! Investeer in de toekomst van uw kind en investeer in muziekles. Onder de noemer Melick Musiceert verzorgen de samenwerkende muziekverenigingen muzieklessen in de BredeSchool De Achtbaan. Deze lessen bestaan uit wekelijkse algemene muzieklessen door de muziekdocent en de groepsleerkrachten en het hele jaar door interessante en prikkelende muziekprojecten met wisselende muzikale uitdagingen voor o.a. koorzang, blaasinstrumenten en slagwerk. In deze lessen ervaren kinderen het plezier in muziek maken en hopelijk leidt dit dan tot het zelf muzikaal actief worden, bij voorkeur in ons eigen dorp, bij het fluit en trommelkorps Sint Andreas, harmonie of slagwerkgroep Concordia of schutterij Sint Andreas.

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Melick levert wederom landskampioenen slagwerk af

Op het NK voor slagwerkmuzikanten KNMO op zaterdag 22 juni in Heel werd ons duo Wout Evers en Sven Pollaert Nederlands Kampioen melodisch slagwerk in de 4e divisie met 84 punten. Onze solist Stef Wolters kwam op multi-percussion 1 punt te kort voor de titel met zijn 89 punten. Hiermee bewijzen de boys op dit hoogste landelijke podium dat er wel muziek zit in de Melickse slagwerkers. 

Afdrukken E-mailadres

Benefietconcert Muziek uit het Hart levert ruim 25 mille op


Hartverwarmend mooie opbrengst Benefietconcert met Harmonie Concordia Melick en gastartiesten

In dit muzikaal project werd de kracht van onze mooie muziekvereniging weer eens neergezet. Te beginnen met een enorm omvangrijk en breed muzikaal programma met gastartiesten uitstekend neergezet door onze muzikanten o.l.v. onze dirigent Martijn Pepels. De uitstekende bestuurlijke organisatie en niet te vergeten de bijna uitverkochte zaal vol enthousiast publiek en hartverwamende reacties op het muzikale programma. En niet te vergeten de geweldige opbrengst voor het goede doel.  Een bijzonder dankjewel aan de dames José Adams,  Carla Giesbers en Fianne Wenteler voor de zelfgebakken vlaaien en Lei Schmitz voor het organiseren van de gesponsorde vlaaien van diverse bakkers.

Op zondagmiddag 7 april jl. vond in Theaterhotel De Oranjerie te Roermond de tweede editie van ‘Muziek uit het Hart’ plaats. Onder leiding van dirigent Martijn Pepels hebben rasartiesten als Suzan Seegers, Gé Titulaer, Carla Maffioletti (sopraan), Jack Vinders, Thei en Marij, Radomir Vasiljevic, Enzo Kok, Martin Hurkens en het Koninklijk Roermonds Mannenkoor samen met Harmonie Concordia uit Melick voor een muzikale topmiddag gezorgd. De presentatie was in handen van Fabienne Nijsten.

Door de verkoop van VIP-arrangementen, reguliere kaarten, donaties en lotenverkoop werd een bedrag bij elkaar gebracht van € 25.336,00. Er wordt verwacht dat dit bedrag nog hoger uit zal vallen door donaties die nog komen. De gehele opbrengst van dit concert gaat naar onderzoek in het Maastricht UMC+ - én de Limburgse partnerziekenhuizen - naar het voorkomen en behandelen van plotse hartstilstand en reanimatieonderwijs. 

Bekijk hier de foto's van het benefietconcert.

 

 

 

Afdrukken E-mailadres