Naschoolse muziekles gaat weer beginnenDe zomervakantie is voorbij, het nieuwe schooljaar begint, de unieke kans om ook met je naschoolse muziekles te starten Een goed muzikaal begin start bij een stevige basis.
Of je nu later singer- songwriter wilt worden, bij een muziekvereniging mee wilt blazen of trommelen of het gewoon leuk vindt om muziek te maken! Start nu met de naschoolse basis muziekopleiding en leer in groepsverband o.a. noten lezen en samen spelen. Muziekles op de basisschool geeft kinderen aantoonbaar het goede fundament bij hun persoonlijke ontwikkeling.
Ons dorp en maatschappij zullen ervan profiteren! Investeer in de toekomst van uw kind en investeer in muziekles. Onder de noemer Melick Musiceert verzorgen de samenwerkende muziekverenigingen muzieklessen in de BredeSchool De Achtbaan. Deze lessen bestaan uit wekelijkse algemene muzieklessen door de muziekdocent en de groepsleerkrachten en het hele jaar door interessante en prikkelende muziekprojecten met wisselende muzikale uitdagingen voor o.a. koorzang, blaasinstrumenten en slagwerk. In deze lessen ervaren kinderen het plezier in muziek maken en hopelijk leidt dit dan tot het zelf muzikaal actief worden, bij voorkeur in ons eigen dorp, bij het fluit en trommelkorps Sint Andreas, harmonie of slagwerkgroep Concordia of schutterij Sint Andreas.

Naast dat je er slimmer van wordt, is muziek maken ook erg leuk! Deze lessen bereiden kinderen voor op alle mogelijke instrumentale opleidingen. Met behulp van zang, blokfluit en andere instrumenten, leren kinderen de grondbeginselen van de muziek. Spelenderwijs leren ze noten lezen en schrijven en de basisvaardigheden met betrekking tot maat, melodie, ritme, gehoor en samenspel. Samen muziek maken geeft veel plezier maar is daarbij ook zeer leerzaam. Daarom zijn de lessen in groepsvorm. Een goed begin is immers het halve werk, ook bij muziek maken. Na de schoolvakantie start begin september weer een nieuwe groep met de wekelijkse naschoolse muzieklessen voor de leerlingen van groep 3 en 4 op de basisschool. De groep wordt ingepland meteen aansluitend op school.
De duur van de lessen is 45 minuten. De basis muziekopleiding is een mooie start van een muzikale loopbaan en biedt een mooie basis om daarna op een zelfgekozen muziekinstrument te gaan spelen. Voor de kinderen vanaf groep 5 bestaat de mogelijkheid om meteen te starten met lessen op het gewenste blaasinstrument of slagwerk en binnen de gekozen vereniging. Opgeven voor de basis muziekopleiding en instrumentale lessen kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor vragen kunt u terecht bij Conny Knoben via tel.: 0475 - 53 77 35, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (harmonie en drumband Concordia); Els Adams, tel.: 06 - 25 45 80 60, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (fluit- en trommelkorps Sint Andreas); Paul Verhezen, tel.: 06 - 52 49 85 77, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (schutterij Sint Andreas).
En natuurlijk mag de inschrijfstrook ook bij de groepsdocent worden ingeleverd. Voor basisschoolkinderen die niet in Melick naar school gaan, de oudere schooljeugd of hun (groot)ouders staan de deuren bij de Melickse muziekverenigingen natuurlijk ook open. En hiervoor zijn er uiteraard ook speel- en opleidingsmogelijkheden op ieders niveau.
Melick Musiceert is een samenwerkingsverband tussen fluit- en trommelkorps Sint Andreas, harmonie Concordia, schutterij-broederschap Sint Andreas en de stichting Bevordering Koorzang Roerdalen. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Roerdalen, de Provincie Limburg, DOOR! masterplan muziekonderwijs Limburg en het Fonds voor Cultuurparticipatie.

 

Afdrukken