Interactieve muziektheater voorstelling

 
 
Na de muziekweken in de Melickse BredeSchool De Achtbaan en het geweldige slotconcert op 17 mei organiseren de samenwerkende Melickse muziekverenigingen een heel bijzondere Muziekmiddag op woensdagmiddag 11 september van 14.00 tot 16.30 uur in 't Aad Raodhoes.
 
De muziekverenigingen nodigen (groot)ouders uit om samen met hun (klein)kinderen uit de schoolgroepen 3, 4, 5 en 6 te komen kijken en luisteren naar de interactieve muziektheatervoorstelling I HATE MUSIC. Daarnaast is het mogelijk deel te nemen aan een samba percussion workshop en zelf te spelen op heel veel verschillende blaasinstrumenten en slagwerk onder begeleiding van professionele muziekdocenten.  Een leuke muzikale middag met een drankje en wat lekkers.  
 
Ondanks de titel I HATE MUSIC hopen de muziekverenigingen dat kinderen via het project Melick Musiceert muzikale inspiratie krijgen en zelf actief worden en muziek gaan maken. En dan natuurlijk bij voorkeur als blazer of slagwerker in de Melickse harmonie, fluit & trommelkorps of schutterij.
 
De wereld van het kind is er een van ontdekken en bevragen. Hoe zit de wereld in elkaar en waarom? In hun eigen woorden beginnen kinderen zich de grote vragen te stellen die ons al millennia bezighouden. Waar komen we vandaan? Hoe werkt het heelal? Waarom doe ik wat ik doe?
 
I HATE MUSIC  is: Denken, dromen en alle vragen stellen die je wilt in een zeer interactieve kinder-opera speciaal voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar. Alles draait om Barbara, een meisje dat op zoek gaat naar iemand die alles weet. Maar hoe kom je er achter of iemand alles weet? Gewoon, door te vragen. Heel veel te vragen... Maar als Barbara vijf keer ‘waarom?’ heeft gevraagd, blijken de meeste mensen anders te reageren dan ze had verwacht.Denk, droom en vraag mee met Barbara op de beeldende muziek van Ives, Milhaud, Ravel en Bernstein. Volgens kenners van de voorstelling is het een muzikaal pareltje en getuigt het van een groot inzicht in de kinderpsyche. Grillig en humoristisch schetst Opera Compact vijf kleine gedachten-kronkels waar grote levensvragen haast ongemerkt de revue passeren.
 
Vanwege de voorbereidingen op deze muzikale middag is het belangrijk  om tijdig vooraf in te schrijven via www.MuziekMiddagMelick.nl. Voor al uw vragen over de Muziekmiddag en de muzieklessen van de Melickse muziekverenigingen kunt u ook mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kijk ook eens opwww.MelickMusiceert.nl voor meer achtergronden, foto's en video's.
 

Melick Musiceert is een samenwerkingsverband tussen fluit & trommelkorps Sint Andreas, harmonie Concordia, schutterij-broederschap Sint Andreas en de stichting Bevordering Koorzang Roerdalen . Het
project wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Roerdalen, de Provincie Limburg, DOOR! masterplan muziekonderwijs Limburg en het Fonds voor Cultuurparticipatie. 

Afdrukken E-mailadres