Muziekweken en Slotconcert Melick Musiceert

Circustent vol muzikale kinderen en (groot)ouders op vrijdag 17 mei 

 

Vanaf 26 maart beginnen de muziekweken in de Melickse basisschool BredeSchool De Achtbaan. De wekelijkse muzieklessen voor de gehele school monden uit in een geweldige muzikale eindpresentatie, het slotconcert op vrijdagavond 17 mei vanaf 18.30 uur in de grote feesttent ter gelegenheid van het schuttersfeest in Melick.. Dan presenteren alle groepen zich met hun instrumenten tijdens een bomvol muziekprogramma met blaasmuziek, slagwerk, dans en zang en dit jaar bijzonder toepasselijk gezien de locatie is er gekozen voor het thema CIRCUS. Behalve de muzikale optredens zorgen de kinderen ook voor passende acts, attributen en kleding. Noteer deze datum dus in je agenda en kom als ouders, grootouders, vrienden, bekenden en dorpsgenoten meegenieten. 

Het is erg belangrijk dat kinderen behalve de binnenschoolse muzieklessen ook podium-ervaring opdoen en zich samen met klasgenoten presenteren aan het publiek van trotse (groot)ouders, familie en andere belangstellenden. U zult verbluft zijn door de in korte tijd ingestudeerde acts en muziekwerken. Maar liefst 120 kinderen spelen deze avond op een eigen gekozen muziekinstrument! De optredens worden muzikaal begeleid door een gelegenheidsorkest bestaande uit de jeugdharmonie Concordia en het Melicks Fluit & Trommelkorps. Daarnaast verleent Schutterij St. Andreas medewerking. 

 

De Mlelickse muziekweken is een nieuw schoolmuziekproject met wekelijkse muzieklessen richting het muzikale slotconcert van alle schoolkinderen op vrijdagavond 17 mei. Maar liefst 120 schoolkinderen krijgen de kans om gedurende 6 weken op een eigen gekozen muziekinstrument of met zang wekelijkse les te krijgen en zich gezamenlijk te presenteren tijdens het slotconcert, samen met andere kinderen uit hun leeftijd en ondersteund door het projectorkest- en zangkoor van Melickse muzikanten. 

De schoolkinderen gaan wekenlang per lesgroep actief aan de slag met speciaal voor de kinderen geschikte klarinetten, dwarsfluiten, samba-slagwerk en koperblaasinstrumenten zoals trompet, cornet en bugel. Ze krijgen elke week les van vakdocenten op de betreffende muziekinstrumenten en werken aan een optreden tijdens het slotconcert. Met dit project willen de Melickse muziekverenigingen de kinderen kennis laten maken met blaasinstrumenten en slagwerk. En dit leidt hopelijk tot enthousiasme waardoor deze kinderen actief worden binnen de verenigingen danwel op een andere manier muzikaal actief worden. Hoe dan ook verrijkt het hun brede vorming, muziekgevoel en podium-ervaring en zorgt het zeker voor een hoop muzikaal plezier. 

Melick Musiceert is het samenwerkingsverband van BredeSchool De Achtbaan en de Melickse muziekverenigingen ter brede stimulering van muziek door schoolkinderen in en buiten school. Samenwerkingspartners: BredeSchool De Achtbaan, Harmonie en Drumband Concordia Melick, Fluit & Trommelkorps St. Andreas, Schutterij Broederschap St. Andreas en de stichting Bevordering Koorzang Roerdalen en jongerenkoor The Sound Stars. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door subsidiegelden van de Gemeente Roerdalen, Provincie Limburg, het Fonds voor Cultuurparticipatie en DOOR! Dé provinciale campagne die muziekonderwijs in Limburg in beweging zet.  

Meer informatie op www.MelickMusiceert.nl of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook voor het aanmelden voor muzieklessen voor jong en oud!

 

Afdrukken E-mailadres