Limburgse Kampioenswedstrijd slagwerkers in Melick 

Op zondag 17 maart is Concordia Melick trotse gastheer van het Limburgs Kampioenschap voor solisten en ensembles slagwerk en blazers van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT). Van 9.30 tot 19.00 uur zijn er in 't Aad Raodhoes doorlopend optredens van meer dan 100 solisten en kleine ensembles die allemaal strijden om de felbegeerde provinciale kampioenstitels in de verschillende divisies.  De optredens worden beoordeeld door een 4-hoofdige deskundige jury. Alle deelnemers hebben tijdens de voorrondes in de districten eerder dit jaar 85 of meer punten behaald om zicht te kwalificeren. Gemiddeld meer dan een 8,5 op hun rapport!

We mogen supertrots zijn dat maar liefst 9 jeugdslagwerkers van Concordia zelf eveneens een gooi doen naar de titels.  Dit als geweldig resultaat na hun kwalificatie en prijzenoogst op het LBT solistenconcours in Sint Joost in januari jl.  Op kleine trom om 10.48u Yuri Smeets, 10.54u Damien Collin, 11.00u Yannick Doemges, 11.06u Stijn Ramakers, 11.50u bekendmaking punten. Op multipercussion om 13.26u Stef Wolters en 13.33u duo Ruben te Meij en Jorn van Ophoven. Op mallets marimba/xylofoon om 14.20u het duo Wout Evers en Sven Pollaert en om 15.38u Wout Evers. Omstreeks 19.00 uur is dan de afsluitende prijsuitreiking en huldiging van de nieuwe Limburgse kampioenen.  

Om 15.45 uur is er tijdens een pauze een optreden van het nieuwe LBT slagwerkensemble en de hele dag door kunnen de deelnemende solisten in de Aaj Bieb terecht bij de landelijk bekende percussionist Jeroen de Rijk voor een workshop en demonstratie.

Onze jeugdslagwerkers rekenen op veel supporters vanuit Melick om ze aan te moedigen.  Heb je zelf interesse om slagwerkmuziek te maken samen met ons team van succesvolle en gedreven jeugdslagwerkers?
Meld je dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of neem contact op met slagwerkcoördinator Maurice de Lange via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor een proefles.

Afdrukken