Onvergetelijke concertreis naar Innsbruck

De Melickse harmonie Concordia beleefde een onvergetelijke concertreis naar Innsbruck in het weekend van 6 tot en met 9 juli. In de coulissen van de Alpen en de Altstadt van deze Tiroolse hoofdstad liet de harmonie zich van zijn allerbeste kant zien tijdens 2 concerten, een mars door de stad en een mini-concert bij het wereldberoemde Gouden Dak.  De meer dan 100 muzikanten en hun supporters genoten als een ware muzikale familie van elkaar en de prachtige concertreis in de adembenemende omgeving.

Na een laatste grote repetitie in een Innsbrucks schoolgebouw ging het gezelschap van maar liefst 175 personen op zaterdag de berg beklimmen voor een Bergconcert op ruim 2300 meter hoogte op de Axamer Lizum. Hier speelde de harmonie een populair programma in een adembenemend decor van de bergen. Het kampioenskwintet jeugdslagwerkers mocht zich ook laten horen op eenzame hoogte in Tirol. De spontane toegift liet ons nog het meeste denken aan carnaval. Dit was de opmaat voor het bezoek aan het grote tentfeest in Wildermieming t.g.v. het Bezirksmusikfest. Hier ontstond een uitbundige Tiroler feestavond met bijpassende muziek, eten en drank.Op zondagmorgen gingen ruim 50 Concordianen Mountainkarten vanaf de Muttereralm. Een downhill-rit met een bergkart over een bospad met veel fun en snelheid.
De andere muzikanten en supprters gingen tegelijk op pad voor een bijzonder interessante stadswandeling en rondrit met de touringcar.

Onbetwist hoogtepunt van de reis was het geweldige concert bij de Keizerlijke Hofburg in de Altstadt van Innsbruck op zondagavond. De harmonie onder leiding van Martijn Pepels speelde een voortreffelijk concert. De uit Concordia voortgekomen musicalster Suzan Seegers betoverde het publiek met haar zang onder begeleiding van het orkest. Voorafgaand aan dit concert marcheerde de harmonie en drumband door de propvolle straten van Innsbruck.

Van dit prachtig weekend is een aftermovie gemaakt:

Afdrukken E-mailadres