Beste slagwerker van Nederland komt uit MelickSlagwerker Stef Wolters van Concordia Melick werd vandaag in Berlicum gehuldigd als beste slagwerker van Nederland tijdens het Nederlands Kampioenschap voor solisten en ensembles van de landelijke muziekfederatie KNMO.

Stef behaalde als solist maar liefst 95 punten en dit bleek de hoogste score van de dag te zijn na 115 optredens van solisten en ensembles. Hij is lid van de Melickse harmonie Concordia die al jarenlang bekend staat om hun goede jeugdopleiding, getuige hun resultaten als vereniging in zijn geheel maar zeker ook door de vele professionals die hun weg in de wereldwijde muziekwereld hebben gevonden vanuit deze vereniging.

Stef werd samen met zijn 4 collega jeugdslagwerkers Wout Evers, Sven Pollaert, Ruben te Meij en Jorn van Ophoven ook Nederlands kampioen als kwintet met het speciaal voor dit ensemble geschreven muziekwerk Feel the Rhythm van componist Henk Martens.
Het instructieteam van Concordia bestaat uit Frank Evers en Paul Bouten en de begeleiders Robert Wolters en Maurice de Lange.

Traditioneel scoorden de Limburgse deelnemers goed op dit NK en werden ook diverse muzikanten Nederlands kampioen. De volledig uitslag is terug te vinden op www.KNMO.nl.

Afdrukken E-mailadres