Muziekweken op basisschool

Op donderdag 17 mei begonnen in de Melickse basisschool de muziekweken. Een nieuw schoolmuziekproject met wekelijkse muzieklessen richting het muzikale slotconcert van alle schoolkinderen op vrijdagavond 15 juni. Maar liefst 120 schoolkinderen krijgen de kans om gedurende 6 weken op een eigen gekozen muziekinstrument wekelijkse les te krijgen en zich gezamenlijk te presenteren tijdens het slotconcert, samen met andere kinderen uit hun leeftijd en ondersteund door het projectorkest bestaande uit muzikanten van de (jeugd)harmonie, fluit & trommelkorps en de schutterij.De schoolkinderen gaan per lesgroep actief aan de slag met speciaal voor de kinderen geschikte klarinetten, dwarsfluiten, samba-slagwerk en koperblaasinstrumenten zoals trompet, cornet en bugel. Ze krijgen elke week les van vakdocenten op de betreffende muziekinstrumenten en werken aan een optreden tijdens het slotconcert. Daarnaast wordt er door de muziekdocenten en de groepsdocenten ook hard gewerkt aan het samen zingen, bewegen op muziek en enkele andere verrassende muzikale optredens.

Met dit project willen de Melickse muziekverenigingen de kinderen kennis laten maken met blaasinstrumenten en slagwerk. En dit leidt hopelijk tot enthousiasme waardoor deze kinderen actief worden binnen de verenigingen danwel op een andere manier muzikaal actief worden. Hoe dan ook verrijkt het hun brede vorming, muziekgevoel en podium-ervaring en zorgt het zeker voor een hoop muzikaal plezier.

Melick Musiceert is het samenwerkingsverband van BredeSchool De Achtbaan en de Melickse muziekverenigingen ter brede stimulering van muziek door schoolkinderen in en buiten school.
Samenwerkingspartners: BredeSchool De Achtbaan, Harmonie en Drumband Concordia Melick, Fluit & Trommelkorps St. Andreas, Schutterij Broederschap St. Andreas en de stichting Bevordering Koorzang Roerdalen en jongerenkoor The Sound Stars. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door subsidiegelden van de Gemeente Roerdalen, Provincie Limburg, het Fonds voor Cultuurparticipatie en DOOR! de provinciale campagne die muziekonderwijs in Limburg in beweging zet.Meer informatie op www.MelickMusiceert.nl of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Afdrukken E-mailadres