Wervelende eindshow Melicks muzikaal schooljaar

Op vrijdagavond 30 juni vond de groots opgezette afsluiting plaats van het muzikale schooljaar van de Melickse basisschool. Met een concert van een groot aantal musicerende kinderen, heel veel (groot)ouders en supporters als publiek, onder begeleiding van een uniek gelegenheidsorkest bestaande uit Harmonie en Jeugdharmonie Concordia en Fluit & Trommelkorps St. Andreas o.l.v. Martijn Pepels en Paul Bouten.

De muzikale afsluiting was de wervelende finale-avond van een schoojaar lang muzikale inspiratie voor ruim 125 Melickse schoolkinderen vond plaats onder de noemer Melick Musiceert. Alle kinderen stonden gezamenlijk op het podium, maar lieten ook in groepen horen wat ze geleerd hebben door te zingen, slagwerk te bespelen, te blokfluiten en zelfs muziek te maken op koperblaasinstrumenten onder begeleiding van het gelegenheidsorkest. Naast het team docenten van BredeSchool De Achtbaan waren ook muziekdocenten betrokken in de personen van Theo Schreurs, Paul Bouten, Frank Evers, Joep Schrader en Manon Verstegen.

Foto's en videoclips van de eindpresentatie zijn te vinden op www.MelickMusiceert.nl.

Doe mee en ga muziek maken
Begin van het jaar zijn maar liefst 20 Melickse kinderen begonnen met hun eigen muziekopleiding en krijgen zij naschools op donderdag blokfluitles. Na de zomervakantie start weer een nieuwe groep blokfluiters maar kan men in de muziekverenigingen ook starten met individuele lessenop  slagwerk of een ander instrument (afhankelijk van de leeftijd). Aanmelden hiervoor is nu reeds mogelijk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Een bijzonder muzikaal schooljaar
Ruim 150 kinderen uit de groepen 4,5,6,7 en 8 kregen in het kader van het project Melick Musiceert het hele schooljaar diverse workshops aangeboden als aanvulling op de wekelijkse algemene muziekles. Zo maakten zij steeds enkele opvolgende weken in hun klas  kennis met o.a. koorzang, blokfluiten, koperblazen, slagwerk en houtblazen. Groep 8  volgde ook enkele schutterslessen en de kinderen waren ook te gast bij de schutterij om te schieten en exerceren. In het voorjaar waren de kinderen ook te gast in de Oranjerie en kregen zij een ware muzikale belevenis met het Mega Melicks Schoolorkest voor het eerst op het grote podium en als onderdeel van een muzikale belevenis met Philharmonie Zuidnederland op het podium.

Muzikale samenwerking
Melick Musiceert is het samenwerkingsverband van BredeSchool De Achtbaan en de Melickse muziekverenigingen ter brede stimulering van muziek door schoolkinderen in en buiten school.  Vanuit algemene muzikale vorming binnen de schoolmuziek via naschools blokfluiten of direct naar instrumentaal onderwijs of zang bij een van de aangesloten partners. De verenigingen bieden proeflessen, kennismakingslessen, eindpresentaties en workshops aan voor de kinderen van de basisschool. Samenwerkingspartners zijn de BredeSchool De Achtbaan, Harmonie en Drumband Concordia Melick, Fluit & Trommelkorps St. Andreas Melick, Schutterij Broederschap St. Andreas Melick en de Melickse koren. Dit project wordt gefinancierd vanuit de projectgelden vanuit de Gemeente Roerdalen, Fonds voor Cultuurparticipatie en de deelnemende verenigingen.

Klik hier voor enkele foto's.

Bekijk het optreden ook op ons YouTube kanaal.

Afdrukken