5 Limburgs Kampioenen Slagwerk

Vlnr. Ruben te Meij, Sven Pollaert, Jorn van Ophoven, Stef Wolters en Wout Evers. Foto Kim van Dael.

Op zondag 19 maart behaalden al onze 5 jeugdslagwerkers de titel Limburgs Kampioen tijdens de LBT kampioenschappen in Siebengewald. Daarmee bewezen ze weer bij de top van Limburg te horen en mogen ze op 17 juni gaan deelnemen aan de Landskampioenschappen.

Het kwartet bestaande uit Wout Evers, Sven Pollaert, Jorn van Ophoven en Ruben te Meij speelde met veel spirit het aanstekelijke muziekwerk Festival del Ritmo van Henk Martens. Met hun 87 punten maakte de jury hen kampioen van Limburg. Vlak daarvoor had Stef Wolters na het eerdere lofwaardige optreden in Linne enkele weken geleden, weer indruk gemaakt op de jury en werd hij met maar liefst 90 punten met Lof der Jury provinciaal kampioen.

Behalve deze kampioensoptredens speelden de slagwerkers nog 4 keer op het podium. Sven behaalde op xylofoon 81 punten (4e divisie), Jorn op multi-percussion 83 punten (5e divisie), Wout op marimba 85 punten (5e divisie) en later op multi-percussion eveneens 85 punten (4e divisie).  Een teamprestatie van de geweldige groep jeugdige slagwerkers, hun docenten Frank Evers en Paul Bouten, hun begeleiders Robert Wolters en Maurice de Lange, hun materiaalman Hans Smits en de vele supporters. Allen gefeliciteerd met dit geweldige resultaat!

Bekijk hier enkele foto's gemaakt door Kim van Dael.

Alle optredens zijn ook te vinden op ons YouTube kanaal.

Het optreden van het Kwartet Multi-percussion

  

Het optreden van Stef Wolters

Afdrukken